От Беки Ъпъм 11 март 2019 г. е най -добрата нова надежда на кетаминовата депресия

От Беки Ъпъм 11 март 2019 г. е най -добрата нова надежда на кетаминовата депресия

7. Сменете лекарството

Вашият лекар може да поиска да смени лекарства, или на друго лекарство от същия клас или на друг клас. Според проучването „Последователни алтернативи за облекчаване на депресията“ (STAR*D), най -голямото и най -дълго проучване, провеждано някога за оценка на депресията, финансирано от Националния институт за психично здраве (NIMH), може да се наложи да опитате няколко лекарства, за да намерите този, който работи за теб. Ако първият избор на лекарство не осигурява адекватно облекчаване на симптомите, преминаването към ново лекарство е ефективно около 25 процента от времето. Познавам хора, които са се възползвали от генетични тестове, прост тест на слюнка или буза, за който производителите на генетични тестове твърдят, че могат да определят кои лекарства са най -ефективни за тях въз основа на уникалния им геном. Някои психиатри се кълнат в тези ДНК тестове, за да лекуват по-трудните си случаи, опитвайки се да опростят процеса на опит и грешка. Бих продължил с повишено внимание, защото, макар че смятам, че част от информацията може да бъде полезна, част от нея може да бъде подвеждаща. Моят опит с генетични тестове е смесен.

8. Добавете лекарство за увеличаване

Вашият лекар може да поиска да добави друго лекарство към Вашия режим като уголемяване. Това може да бъде различен вид антидепресант-като трицикличен-или не-антидепресант, като например литий (много успешен при увеличаване на антидепресантните свойства на други лекарства), ниски дози атипични невролептици (т.е. Risperdal или Seroquel) или хормон на щитовидната жлеза, тъй като много хора, страдащи от депресия, също имат неактивна щитовидна жлеза. Според STAR*D добавянето на ново лекарство, докато продължава да се приема първото лекарство, е ефективно при около една трета от хората. Изследванията показват, че добавянето на хранителна добавка SAM-e към лечение с антидепресанти също може да подобри резултатите при хора, които не са отговорили на лекарството. Ако все пак имате MTHFR мутация, може да искате да добавите Deplin или някакъв вид L-метилфолат.

9. Опитайте психотерапия

През 2013 г. изследователи от Университета в Отова, Канада, преодоляха стотици проучвания, включващи както рандомизирани контролирани проучвания, така и проучвания, изследващи въздействието на основаните на доказателства психологически лечения, и публикуваха доклад с Канадската психологическа асоциация. Те открили, че психотерапията е толкова ефективна, колкото медикаментите за лечение на депресия и е по -ефективна от лекарствата за предотвратяване на рецидив. За някои пациенти комбинацията от психотерапия и медикаменти е по -полезна от самостоятелното лечение. Техните открития показват, че за лечение на биполярно разстройство, комбинирането на психотерапия с лекарства води до по -добро функциониране и по -малко рецидиви. Добавянето на психотерапия към лекарства също води до по -добро придържане към лечението, намаляване на тежестта на заболяванията и по -ниски нива на самоубийства.

Присъединете се към Project Hope Отвъд новата депресивна общност.

Снимка: Leszek Czerwonka/iStock. com

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за психично здраве!

Най -новото в депресията

10 -те най -добри храни за успокояване на сезонната депресия

Асортимент от храни, които повишават мозъка и изравняват кръвната захар, може да помогне за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство (SAD).

От Джесика Мигала, 25 февруари 2021 г.

Може ли витамин D да помогне за лечение на депресия?

Витамин D е известен с това, че помага на тялото ни да изгради здрави кости, но изследванията също така показват, че той може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. Ето къде. . .

От Lorie A. Parch 22 юни 2020 г.

Говореща депресия: Речник на термините, използвани за описание на разстройството

Искате ли да научите повече за езика, който описва психичното заболяване, което засяга повече от 264 милиона души в световен мащаб? Ето долната част на. . .

От Джули Маркс, 17 януари 2020 г.

Как да забележите признаци на тийнейджърска депресия

Симптомите на депресия при подрастващите могат да бъдат разбрани погрешно и разстройството често се разбира погрешно.

От Кейти Хърли, LCSW 9 октомври 2019 г.

Как да се справим с депресията на болногледача

Въпреки повишената осведоменост за депресията, депресията на болногледачите все още лети под радара. Научете за какво да следите и как да получите помощ.

От Мишел Зайцър, 11 септември 2019 г.

Първото лекарство за следродилна депресия печели одобрение от FDA

Пробивно лечение облекчава симптомите бързо, но изисква IV инжекция в продължение на два плюс дни и носи значителна цена.

От Don Rauf 21 март 2019 г.

FDA одобрява назален спрей за устойчива на лечение депресия

Лекарството, получено от кетамин, обещава нова надежда за хората, които не са се възползвали от антидепресанти.

От Беки Ъпъм, 11 март 2019 г.

Дали кетаминовата депресия е най -добрата нова надежда?

Скоро нов тип лечение на депресия може да бъде по -лесно достъпен. За вас ли е?

От Холи Певзнер, 16 януари 2019 г.

Експозиционна терапия за депресия, PTSE и др

Първоначално лечение за посттравматично стресово разстройство (ПТСР), експозиционната терапия сега се използва за лечение на тревожност, депресия, фобии и др.

От Катлийн Доени, 27 октомври 2015 г.

Признаци на депресия при деца

Депресията не е само за възрастни-децата също могат да я получат. Внимавайте за упорито поведение като това.

От Джейми Далесио Клейтън, 15 март 2013 г. “

Остин Хайнц беше научен маниак, който превърна радикална идея-научен подход към ДНК с лазерен печат-в успешна компания, Cambrian Genomics. Изгряваща звезда в Силиконовата долина, той спечели медийното внимание, когато натискът на предприемаческия живот започна спираща спирала, която в крайна сметка доведе до самоубийството му на 31 години.

Историята му не е уникална.

Някои изследвания показват, че изпълнителните директори могат да бъдат депресирани с повече от два пъти процента на обикновената общественост. (Според Националния институт по здравеопазване, 6. 7 % от възрастните американци са имали поне един голям депресивен епизод през 2014 г.) Други изследвания показват, че жените с авторитет на работа проявяват повече симптоми на депресия, отколкото жените, които не са отговорни за никого.

Психиатърът Майкъл Фрийман, M. D., клиничен професор в катедрата по психиатрия на UCSF, изучава връзката между предприемачеството и депресията и има консултантска практика, фокусирана върху предприемачеството и интегрираната здравна система. В статия на Си Ен Ен за Силиконовата долина и депресията той казва, че в проучване, проведено от него, почти половината от предприемачите са имали проблеми с психичното здраве в някакъв момент от живота си. Защо? Той вярва, че чертите на личността, които често се срещат в предприемачите-креативност, екстровертност, откритост и склонност към риск-също са черти, открити при депресия, ADHD, биполярно разстройство и злоупотреба с вещества.

Писателката на Forbes Алис Уолтън написа интересна статия за това защо супер успешните могат да изпаднат в депресия. След като интервюира психолози, които са лекували много високо функциониращите типове C-suite, тя стигна до шест основни причини, поради които има по-голяма депресия сред предприемачите, изпълнителните директори и изключително успешните хора:

Конкуренцията е изтощителна

Те непрекъснато се сравняват с колеги и други хора в областта, измервайки собствената си стойност от всеки, който изглежда по-успешен.

Работата през цялото време не им позволява да се съсредоточат върху простите неща

Те са погълнати от бизнеса си денонощно и дори когато седнат да споделят храна със семейството си, им е трудно да присъстват. Има значително откъсване от простите неща, които доставят удоволствие.

Може да се чувстват откъснати от предишното си аз

Ако богатството или успехът се случат внезапно, това може да ги доведе до различен начин на живот, не непременно такъв, който е по -подходящ за щастие.

Привилегиите могат да ги направят по -малко устойчиви

Понякога, когато хората са израснали с комфорт и богатство, те нямат умения да издържат на трудни моменти. Често хората, които са се борили в детските си години (като губещия в класа), развиват навици, които ги правят по -устойчиви.

Индустрията може да ги събори

Някои индустрии като финансите и технологиите-които са склонни да бъдат остър, буен и млад, да не говорим за изключително конкурентен-могат да допринесат за депресията, особено за тихия, дълбоко мислещ.

Тяхната стойност може да се промени с течение на времето

Известна празнота се появява, когато осъзнаете, че постигате това, което сте заложили, но все още не сте щастливи. Понякога, когато успешните хора достигнат до важен етап, депресията е често срещана, защото са принудени да преоценят своите ценности.

Съгласен съм с всички тези причини, но също така смятам, че някои биохимични съображения присъстват в свръхсистемата понякога. В друга статия на Forbes Уолтън обсъжда защо мозъкът на хората с висока мощност може да е склонен към пристрастяване. Същите качества, които създават ефективен корпоративен лидер-поемане на риск, мания, отдаденост, търсене на новости, силен стремеж към успех-също са това, което допринася за пристрастяването.

Доктор Дейвид Линден, професор по неврология в Медицинското училище на Джон Хопкинс, който бе интервюиран в статията на Уолтън, подчертава науката зад пристрастяващия мозък. „Генетичните вариации, които предразполагат човек да бъде зависим, изглежда са мутации, които потискат допаминовата система“, обяснява той. Така че алкохоликът се нуждае от все повече и повече алкохол, за да получи същото удоволствие от алкохола, отколкото, да речем, някой без допаминова мутация.

Същото е и с работата и успеха, който определено може да осигури височина. Докато човек без пристрастяваща биохимия може да напусне работата си в края на деня и да седне, за да се съсредоточи върху вечерята със семейството, наркоманът – и аз бих добавил депресивния, защото споделяме някои от същите творчески проводници на мозъка, особено когато става въпрос за невротрансмитери, които се чувстват добре като допамин-се нуждае от все повече стимулация, за да се чувства добре. Работата до късно през нощта всъщност може да подхранва същите центрове на мозъка, сякаш човекът е навън в гората, пуши тенджера или отпива трета чаша уиски. При някои хора 80-часовите работни седмици служат за успокояване на обедния демон на някакво клетъчно ниво.

Сътрудникът на Business Insider Шейн Сноу добавя още една перспектива в своето парче „Очарователната причина, поради която много милиардери се депресират (и как се отърват от нея). Той сравнява внезапния успех с това някой да те вдигне, за да се хванеш за един от олимпийските рингове на детската площадка. Тъй като нямате инерция, вие се забивате на едно място, дори ако това място е някъде далеч по веригата. Липсата на инерция се чувства като липса на контрол.

„Изследванията показват, че богатите – особено тези, които попадат в него чрез наследство или лотария или продажба на бизнес – често не са по -щастливи, след като са богати“, пише той. „Значителен процент от тях вярват, че богатството им създава повече проблеми, отколкото решава. ”Той цитира примерите на астронавтите Бъз Олдрин и Нийл Армстронг.

Решението? За да се изгради отново инерция, дори и да е с много малки печалби.

Това е добрата новина за изключително успешните хора: Те могат да използват същата енергия и решителност и креативност и умения за възстановяването си, както са направили, за да наемат офис в ъгъла или да започнат dotcom. В последваща статия към своето парче за супер успешните хора и депресията, Уолтън идентифицира седем начина за изключително успешно справяне с депресията:

Те разработват ЦЕЛ с терапия

Високо успешните хора са умели да очертаят цели, което е истински актив, когато става въпрос за терапия.

Те са готови да „отидат там“

Тълпата на силите е готова да се потопи в миналото и да разбере себе си.

Те се научават да развиват метасъзнание за всяка ситуация

Тази група хора обикновено е интелигентна и интуитивна; те бързо се научават как да идентифицират стари травми и други проблеми, които оцветяват ситуацията.

Те научават дозата лечение, която работи за тях

Всеки ще има различна програма за лечение, включително или не включваща терапия, медикаменти, йога, бягане, плетене, хранене, медитация, водене на дневник и молитва. Типът CEO е добър в това да бъде креативен и да разбере какво ще работи.

Те не виждат депресията като личен недостатък

За щастие, тъй като все повече знаменитости и влиятелни фигури излизат напред с депресия, стигмата избледнява, особено сред изключително успешната тълпа.

Те притежават „фалшивото, докато не го накарате да се приближи“

Тъй като ръководителите и влиятелните хора са трябвало да направят доста решаване на проблеми, за да стигнат до там, където са, те са умели да „фалшифицират, докато не успеете“, което понякога може да прекъсне негативния мисловен процес, който подхранва депресията.

Те разбират, че наистина съществува по -добър начин

Много успешните хора са добри в поемането на рискове и виждат потенциал там, където другите не го правят. Тази доза оптимизъм, отдаденост и постоянство им позволява да идентифицират по -добър начин и да предприемат съответните стъпки, за да стигнат до там.

Вярно, много успешните хора могат да използват силните си страни и умения, за да управляват своето разстройство на настроението, за да живеят пълноценен, смислен живот.

Тогава отново всички можем.

Присъединете се към Project Hope Отвъд новата депресивна общност.

Илюстрация: iStock. com

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за психично здраве!

Най -новото в депресията

10 -те най -добри храни за успокояване на сезонната депресия

Асортимент от храни, които повишават мозъка и изравняват кръвната захар, може да помогне за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство (SAD).

От Джесика Мигала, 25 февруари 2021 г.

Може ли витамин D да помогне за лечение на депресия?

Витамин D е известен с това, че помага на тялото ни да изгради здрави кости, но изследванията също така показват, че той може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. Ето къде. . .

От Lorie A. Parch 22 юни 2020 г.

Говореща депресия: Речник на термините, използвани за описание на разстройството

Искате ли да научите повече за езика, който описва психичното заболяване, което засяга повече от 264 милиона души в световен мащаб? Ето долната част на. . .

От Джули Маркс, 17 януари 2020 г.

Как да забележите признаци на тийнейджърска депресия

Симптомите на депресия при подрастващите могат да бъдат разбрани погрешно и разстройството често се разбира погрешно.

От Кейти Хърли, LCSW 9 октомври 2019 г.

Как да се справим с депресията на болногледача

Въпреки повишената осведоменост за депресията, депресията на болногледачите все още лети под радара. Научете за какво да следите и как да получите помощ.

От Мишел Зайцър, 11 септември 2019 г.

Първото лекарство за следродилна депресия печели одобрение от FDA

Пробивно лечение облекчава симптомите бързо, но изисква IV инжекция в продължение на два плюс дни и носи значителна цена.

От Don Rauf 21 март 2019 г.

FDA одобрява назален спрей за устойчива на лечение депресия

Лекарството, получено от кетамин, обещава нова надежда за хората, които не са се възползвали от антидепресанти.

От Беки Ъпъм, 11 март 2019 г.

Дали кетаминовата депресия е най -добрата нова надежда?

Скоро нов тип лечение на депресия може да бъде по -лесно достъпен. За вас биоретин измама ли е?

От Холи Певзнер, 16 януари 2019 г.

Експозиционна терапия за депресия, PTSE и др

Първоначално лечение за посттравматично стресово разстройство (ПТСР), експозиционната терапия сега се използва за лечение на тревожност, депресия, фобии и др.

Author : Aleksandr Polevoi

I am an expert in management and banks. Ready for get new orders.

Related Posts

Best World wide web dating Apps to obtain Professionals within 2021

Best World wide web dating Apps to obtain Professionals within 2021 The very best datingRead More

Don’ m Kill Types Date™ Lead designer Spike Spencer Cooks Upwards Resources to instruct & Demonstrate to your Active Daters

Don’ m Kill Types Date™ Lead designer Spike Spencer Cooks Upwards Resources to instruct

Top 5 Tips for Boredom-Busting During Coronavirus

Top 5 Tips for Boredom-Busting During Coronavirus Studying specifically can be tricky and astoni

Comments are Closed